Ruilen & Retourneren

Ben je niet tevreden over je bestelling of heb je de verkeerde producten besteld? Dan kun je de producten - mits onbeschadigd en ongebruikt in de originele verpakking - binnen 30 dagen na ontvangst, eenvoudig aan ons retourneren.

 

Eenvoudig retourneren in 8 simpele stappen 

Stap 1: Klik hier om naar het retourportaal te gaan. 

Stap 2: Vul je postcode en bestelnummer in en klik op start.

Stap 3: Kies het product en het aantal dat je wilt retourneren. Selecteer de reden van retour en klik op de knop "Methode van terugbetaling"

Stap 4: Maak een keuze uit winkeltegoed of geld terug.

Stap 5: Kies de gewenste koeriersdienst om je bestelling mee te retourneren.

Stap 6: Controleer je gegevens en klik op de knop "Bevestigen".

Stap 7: Print je label en bevestig deze op een grote zijde van het pakket van de retour zending.

Stap 8: Breng het pakketje naar het door jou gekozen afleverpunt

Als wij het pakketje hebben ontvangen zorgen wij ervoor dat het aankoopbedrag binnen 14 werkdagen weer op je bankrekening staat, mits het product in goede orde retour ontvangen is. 

Retourvoorwaarden

  • Retourneren kan binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling.
  • Bij het retourneren van een complete bestelling worden de verzendkosten vergoed, de retourkosten zijn voor eigen rekening.*
  • Bij het retourneren van een incomplete bestelling worden de verzendkosten niet vergoed, de retourkosten zijn voor eigen rekening.*
  • Uitzondering: Een DOA (Defect On Arrival, je hebt een defect product ontvangen)  kun je gratis retourneren. (Kies bij reden voor anders en laat ons even weten wat het defect is.)
  • Heb je een retour aangemeld binnen 30 dagen na ontvangst? Dan heb je 14 dagen de tijd om deze bestelling te retourneren.
  • Stuur artikelen altijd in de originele verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk) op met de onderdelen die in dezelfde verpakking zitten.
  • Indien de originele verpakking niet meer bruikbaar is, worden er kosten van €5 excl. 21% BTW (€6,05 incl. 21% BTW)  per product in rekening gebracht.

* Op het retourlabel dat je print staat "Franco". Dit wil zeggen dat jij als koper de retourkosten niet vooraf hoeft te betalen bij het servicepunt van de gekozen koerier, deze worden vooraf door ons betaald. De retourkosten worden daarna verrekend met het door ons te crediteren aankoopbedrag. De volgende retourkosten hanteren wij per land:

  • Nederland: € 6,15
  • Belgie: € 9,00
  • Duitsland: € 9,00 

Je aankoop omruilen?

Het ruilen van een complete bestelling of een deel van de bestelling voor een ander artikel, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert de oude artikelen binnen de zichttermijn van 30 dagen volgens ons retourbeleid en geeft de nieuwe bestelling door via onze webshop. Wanneer wij een product in goede orde hebben ontvangen wordt het bedrag dat je voor de artikelen hebt betaald binnen 14 dagen gecrediteerd, het eventuele verzendbedrag voor de nieuwe bestelling nemen wij voor onze rekening en voegen wij toe aan het te crediteren bedrag.